bilgi için : 0537 311 5073 & info@hacamat.biz.tr
Get Adobe Flash player

Hacamat en çok hangi hastalıklarda etkilidir?

Hacamatın %100 fayda sağladığı hastalıklar Varikosel, şeker, tansiyon, migren, sinüzit damar tıkanıklığı, kolesterol, pcos, mide, kolon, kalp, karaciğer, bel ve boyun fıtığı, guatr, hemoroit, diz hastalıkları gibi

Bel yâda boyun fıtığını Hacamatla nasıl tedavi eder?

Bu kemiksel bir hastalıktır

Bel fıtığının neden olan şey kemiklerin kanla yeterince beslenememesidir. Bu bölgelere yeterli kan akışı sağlanırsa, kan hasarlı kemikleri onarır, patlamış fıtıkları temizler.Hastanın yaşam kalitesi artar.

Periyodik yapılan Hacamatla kişiyi hangi hastalıklardan korur?

En önemlisi bu kişi asla kanser olmaz. Damar tıkanıklığı, kalp hastalıkları, Alzheimer, karaciğer hastalıkları, akciğer hastalıkları, hormonel bozukluk gibi hastalıklardan korunur.

Hacamatın sigaraya etkisi var mıdır?

Hacamat sigara bıraktırmak için yardımcı olarak uygulanır Fakat sigaranın vücuda bıraktığı zehir’i tamamen temizler öyle ki bu kişi o ay hiç sigara içmemiş gibi olur.

Hacamat migren, sinüzit veya başağrısı tedavi edilebilir mi?

Migrenin ve sinüzitin tek tedavisi hacamattır. Hacamat ile migren, sinüzit ve baş ağrılarına neden olan arızalı damarlar onarılır. Arızalar onarılınca dolaşım düzene girer. Bu sayede kişi ömür boyu baş ağrılarından kurtulur.Hacamatın migren ve sinüzite etkisi %100 dür.

Hacamat her hastalıkta etkilimidir?

Hacamat 100’e yakın hastalıkta etkilidir. Doğuştan gelen, genlerden ve kromozom bozukluklarından kaynaklanan hastalıklarda etki etmez. Maalesef bu gibi hastalıkların hiçbir şekilde tedavisi bulunmamaktadır.

Hacamatın tedavi süresi ne kadardır?

Hacamatta sabit olan tedavi süreleri olduğu gibi, hastalığa ve hastanın durumuna göre değişen tedavi süreleri de vardır. Örneğin; Varikosel, Migren gibi hastalıkların tedavisi sabittir. Hastaya verilen sürede iyileşir.

Herhangi bir hastalığımız olmadığı halde hacamat yaptırabilirmiyiz?

Hasta olmayan biri  düzenli olarak hacamat yaptırırsa bu kişi kanın kirlenmesinden dolayı meydana gelen birçok hastalıktan korunur.Örneğin;kolesterolü yükselmez, tansiyonu çıkmaz, karaciğer hastalıklarından korunur.

Sülüklerde kirlenmiş kanı almıyorlar mı neden hacamat?

Hacamatın kullanımı farklıdır, sülüğün kullanımı farklıdır. Hacamat kılcal damarlarla alakalı sonuca gider. Ayrıca her neşter darbesi bir siniri uyararak beyne sinyal gönderir.Tesiri bu yönde olur. Sülük atardamar ve toplardamarlara tek noktadan tesir eder   kan durmadığı için sonuç biraz uzayabilir.

Psikolojik rahatsızlığım var hacamat faydalı olurmu?

Bize gelen hastaların sayısı çok fazla, kişinin durumuna göre 2 veya 3 seyansta %80 %90 oranlarda Allah’ın izni ile sonuç alıyoruz.

Hacamat tok karına neden yapılmaz?

Hacamat yaptıracakların hacamattan 2:00 saat öncesi yeme içmeyi kesmesi çok önemlidir. Zira insan aç iken kandaki toksinler, ağır metaller, zehirler kan yüzeyine çıktığı için hacamat veya sülük tedivisi ile bu zararlı unsurları dışarı atmaktayız. ( Hastanelere, kan tahliline aç karna gidilmesi gerektiğini örnek olarak gösterebiliriz. ).

Bunun aksine insan tok iken vücuttaki kan mide bölgesinde yoğunlaşır ve midede ki yiyecekleri öğütmeyle meşgul olduğu için hacamat yapılmaz. tok karına yapılan hacamat bir çok hastalığa davetiye çıkarır. tok karına yapılan hacamatta hastanın kalp krizi ve felc geçirme riski vardır. hacamat sonrası 1-2 saat yiyip içmemek hacamatın tesirini arttırır ve daha şifalı olur.

Peygamberimiz (S.A.V) hacamatın aç karına şifa tok karına dert olduğunu söylemektedir.

Hijyen

Hacamatta kullanılan kupaların mutlaka ama mutlaka kişiye özel olması şarttır. hacamat yaptıracak hastanın bundan mutlaka emin olması gerekmektedir. zira Hepatit B, Hepatit C, Aids gibi hastalıkların bulaşması kaçınılmaz olur. Bize göre hacamatı yapan kişinin hastaya hacamattan sonra kullanılan hacamat setini teslim etmesi en güzelidir. Eğer her hasta kullanılan malzemesini alırsa, hacamatçılara ikinci el malzeme kullanmaya izin verilmemiş olur. Kullanılan eldiven neşter gibi malzemelerinde kişiye özel olması zon derece önemlidir.

Hacamatta kullanılan kağıt havlu veya peçetenin ucuz malzemeden yapılanı olmamasına dikkat edelim. Kesik bölgenin temizliği yapıldığı için kaliteli havlu olması zorunludur.

Hacamatçının tecrübesi ve işçiliği

Hacamat yaptıcakların işin ehlini bulması son derece önemlidir. Acemice yapılan hacamat hastaya fayda yerine zarar verdiği zaman zaman görülmektedir.

a) İlk önce hacamat yaptıracak hastada heyecan varsa hastanın heyecanını yatıştırmak gerekir. Hiç yaptırmayanlar olayı gözünde büyüttüğü için heyecanlı olması normaldir. Zaten ikinci üçüncü seansa gelenlerin güle oynaya geldikleri görülmektedir..

b) hastanın bünyesine göre kupa sayısı ne eksik nede fazla olmadılır. Fazla atılan kupa hastayı yorar halsiz bırakır, eksik atılan kupa ise hastaya pek fayda vermez, bu sebeple hacamatı yapacak kişinin tesbiti isabetli olmalıdır. Bünyeye yaşa ve hastalığa ve bölgeye göre kupa sayısı değişmektedir.

c) Her hastalığın bir organla alakası vardır. Hastalığa göre nokta atışı gerekir. Alakası olmayan yerlere kupa atılması saçmalık olur.( Örneğin şeker hastalarına karaciğer pankreas bölgesine veya prostat basur iktidarsızlık, bel fıtığı hastalarına , kuyruk sokumu bölgesine veya nefes darlığı hastalarına akciğer ve göğüs bölgelerine hacamat gerektiğini söyleyebiliriz. ). Dolayısı ile hacamat yapacak kişinin insan anatomisini iyi bilmesi gerekir. Rastgele kupa atılmaz.

d) Hacamat yapılan bölgeye ve bölgelere arka arkaya iki veya üç kez kupa vurmak zorunludur. ilk vurulan kupalar yüzeydeki temiz ince kanı çeker ve arkadan gelecek olan toksin ve ağır metallere yolalrı açar. ilk atılan kupanın görevi budur. 2. veya 3. kez aynı yere atılan kupalar damarlara yapışan balçık kıvamındaki toksinleri ve pislikleri çeker vücudu temizlemiş olur. 10 dk da yapılan hacamat kolay kolay fayda vermez, düzgün yapılan hacamat ortalama 30 dk gibi bir sürede biter.

e) Keisklerin oranı; Hacamatta neşter ile yapılacak kesikler derinin kalınlığı ve kesik atılacak organa göre değişir. Kaslı vücudun kesimi ile yağlı vücudun kesimi farklıdır. uzunlu ğu ve derinliği ayarsız atılan kesikler hastaya hem zarar verir hemde canını yakar. Derini ters yönüne atılan kesikler vücutta uzun yıllar iz bırakır. Çok küçük atılan kesikler ise toksinlerin dışarı çıkması için hem yeterli olmaz hemde fayda vermez.

f) Kafa hacamatı; hastaya kafadan yapılacak hacamat çok çok ustalık ister. kafa derisinde, vücudun diğer bölgeleri gibi esneme payı olmadığı ve gergin olduğu için vakumlama şiddetli ve hızlı yapılırsa hastaya ızdırap verir. Buda hastayı hacamattan soğutur. Vakumlama yavaş yavaş milimetrik ve 20-30 sn aralıklarla alıştıra alıştıra yapılmalıdır. bu yöntemle yapıldığında görülecekki 4-5 dk sonra kafa derisi, kafatasından ayrılıp kupanın içine oturmuş olur. Bu yöntemle yapılan kafa hacamatı hiçbirşekilde hastanın canını yakmaz. Kupa vurulacak bölgeye bir miktar zeytinyağı sürülürse hacamat daha da kolay geçer.

Çene altı ve şakakların kesimi ise daha farklı bir işçilik ister. Göz damarlarının şakakların altından ve şah damarının çene altına yakın olması gösteriyorki hacamat yapmak tecrübe ve ustalık ister.

g) Hastanın duruş pozisyonu; Hacamat iki şekilde yapılır. Sandalye üzerinde oturarak veya sedye üzerinde yatarak. Her iki pozisyon hacamat için uygundur. fakat şu varki, hacamat yapılacak kişiye daha önceden nazar-büyü veya cin musallat olmuş ise bu negatif enerjiler hacamat ile çıkıp gittiği için vücuttan çıkarken hastayı halsiz bırakma şeklinde rahatsız edebilmektedirler. Bu durumda hasta yatıp dinlenme ihtiyacı hisseder. Fakat hacamat sedye üzerinde başlayıp sedye üzerinde bitirilirse hiçbir şekilde hasta halsizlik hissetmez ve hacamat gayet kolay geçer.

h) Seans aralıkları; ciddi boyutlara ulaşmamış sıradan hastalıklar tek seans hacamat veya sülük tedavisi ile izale edilebilir. fakat hastalık kronikleşmiş ise ayda birkez geçmemek koşulu ile 3-5-7 seans şeklinde hastalığa göre değişir. Sülük seansları zaman zaman hastalığa göre haftada bir seans şeklinde de yapılmalıdır. ( Kangren hastalığı gibi )

Hacamat sonrası banyo yapılırmı?

Hadisi Şerif No 3801; Resulullah, dört şeyden dolayı guslederlerdi: “Cenabet, cuma, hacamat, ölü yıkamak.”

Değerli arkadaşlar Hadisi Şerifte görüldüğü gibi hacamat sonrası gusül abdesti almak hacamatın sünnetlerinden birisidir.

Biz bu hadisi şerife dayanaraktan hacamat tedavisi uyguladığımız binlerce hastamıza hacamattan 2-3 saat sonra banyoya girmelerini tavsiye etmişizdir ve hiçbir şekilde kötü sonuçla karşılaşmadık. Zaten banyoda kullandığımız su içtiğimiz suyun aynısıdır.Yeterki su temiz olsun.

Not:

 A) Hacamattan sonra deniz, akarsu,göl gibi yerlere 2-3 gün girilmez. Mikrop kapma ihtimali vardır.

B) Sülük tedavisinden sonra 2 gün banyoya girilmez çünkü hacamat ve sülük tedavisi çok farklı şeylerdir.